נישואין הם חוזה של שותפות וזוגיות. זה גם חוזה ירושה. זה לא רק חוזה אהבה ויחסים אישיים בין גבר לאישה, אלא גם הסכם המסדיר את העתיד.
את הזכות לרשת מבן הזוג ניתן למצוא בקוד האזרחי של הפיליפינים, הקובע כי "במקרה שאין צאצאים, בן הזוג שנותר בחיים יירש את כולם". המשמעות היא שאם יש לך ילדים עם בן זוגך והם ימותו לפניך, אז עדיין תקבל את חלקם כל עוד אתה נשוי להם בזמן פטירתם.
זכות הירושה של בן זוג מוגדרת על ידי ה
חוק הנישואין, הקובע כי בן זוג זכאי לחלק בעיזבונו של בן זוגם שנפטר.
עוד קובע מעשה זה שאם אין ילדים מהנישואין, אז בן הזוג שנותר בחיים יורש את כל העיזבון. עם זאת, אם יש ילדים מהנישואין, אז 50% הולכים לבן הזוג שנותר בחיים ו-50% הולכים לילד או לילדים.
ניתן לשנות את חלוקת העיזבון באמצעות צוואה או נאמנות.
זכות הירושה של בן זוג היא זכות משפטית, כלומר בן הזוג יכול לרשת חלק מהרכוש או את כולו מהשותף שנפטר. במדינות מסוימות, לבני זוג אין כל זכויות לרשת רכוש. מה שאומר שאם אחד מהם נפטר ואין לו ילדים, אז לבן זוגם לא תהיה כל זכויות בעזבונו.
במדינות אחרות, הזכות לירושה נקבעת על פי חוק הקניין הקהילתי של המדינה. חוק זה מקנה לכל אחד מבני הזוג חלק שווה בכל הנכסים שנרכשו במהלך הנישואין, ללא קשר למי שייך להם. החריג היחיד הוא כאשר אחד מבני הזוג רוכש נכס לפני הנישואין.
חוקי הירושה משתנים ממדינה למדינה. בחלק מהמדינות בן הזוג יורש הכל בעוד שבמדינות אחרות הם זכאים לאחוז מסוים מהעיזבון. לבני זוג חשוב שתהיה צוואה לפני מותם, כי ייתכן שהחוק לא יהיה נוח להם.
כמו כן, על בני זוג לשקול התייעצות עם עורך דין ועריכת צוואה המפרטת מה הם רוצים שבן זוגם וילדיהם ירשו מהם. זה חשוב במיוחד לאנשים עשירים או בעלי אחוזות גדולות מכיוון שזה יכול לעזור למנוע מאבקים משפטיים יקרים לאחר המוות.
בהודו, זכות הירושה נשלטת על ידי חוק הירושה ההינדי, 1956. על פי חוק זה, בן זוג יורש את רכושו של בן זוגו במקרה של עיריות.
אומרים שאדם הוא עראי אם הוא נפטר מבלי להשאיר צוואה. במקרים כאלה, החוק קובע מי יירש את רכושו. החוק בהודו קובע כי אם אין ילדים והורים של הנפטר ואם אין אחים גרים איתו, אז בן זוגו יורש את כל רכושו.
זכות הירושה של בן זוג מוגדרת בחוקי המדינה והיא שונה ממדינה למדינה.
במדינות מסוימות, כמו בהודו, בן זוג יורש את כל רכושו של בן זוגם שנפטר. עם זאת, במדינות אחרות כמו בקנדה, בן זוג יורש רק מחצית מרכוש בן זוגם שנפטר.
זכות הירושה של בן זוג היא סוגיה משפטית שעדיין נתונה לוויכוח במדינות רבות. חיבור זה יחקור את ההיסטוריה, הסוגיות המשפטיות והעתיד של זכות הירושה לבני זוג.
ירושה היא מילה שקיימת כבר מאות שנים. זהו תהליך של העברת רכוש, כותרות ונכסים אחרים מאדם אחד לאחר. זה יכול לקרות בדרכים רבות, כגון באמצעות צוואה או על ידי חוקי ערובה. במאמר זה נדון בזכויות ירושה לבני זוג ובמה קובע החוק בנושא זה.
החוק אומר שאם בן הזוג נשאר בחיים את בן זוגם, יש להם זכות לרשת הכל מעיזבון בן זוגם. עם זאת, אם הם לא שורדים את בן/בת הזוג שלהם או ששניהם מתים באותו זמן או בתוך תקופה מסוימת זה מזה, יש כללים שונים שחלים ויידונו בהמשך מאמר זה.
ירושה היא פעולה של העברת רכוש מאדם אחד לאחר. ברוב המקרים זה נעשה באמצעות צוואה, אך במקרים מסוימים זה יכול לקרות גם על ידי העברת בעלות או מכוח החוק.
ניתן לייחס את זכות הירושה לימי קדם והיא קודדה במערכות המשפט של מדינות רבות. חוקת ארצות הברית, למשל, קובעת כי "לא תישלל מאדם מסוים את ההגנה השווה של החוקים" וכי "לקונגרס תהיה סמכות לאכוף סעיף זה על ידי חקיקה מתאימה".
זכות הירושה של בן זוג היא הזכות לרשת מבן זוגם. זו אחת השאלות הנפוצות ביותר שעולות במקרה של מוות.
את הזכות לירושה לבני זוג ניתן למצוא במקורות שונים, כמו המשפט האסלאמי, המשפט ההינדי והמשפט הרומי.
באיסלאם, ישנם שני סוגי ירושה: (1) ירושה בדם או קרבה; וכן (2) ירושה בנישואין או בזיקה. הסוג הראשון מתייחס לירושה מהוריו וקרוביו ואילו הסוג השני מתייחס לירושה מבן הזוג.
להינדואיזם יש גם שני סוגי ירושה: (1) ירושה בדם או קרבה; וכן (2) ירושה בנישואין או בזיקה. הסוג הראשון מתייחס לירושה מהוריו וקרוביו ואילו הסוג השני מתייחס לירושה מבן הזוג.
גם למשפט הרומי יש שניים
זכות הירושה לבן זוג היא נושא חשוב וסבוך. החוק בתחום זה שונה בכל מדינה.
בפלורידה, לבן הזוג שנותר בחיים יש זכות ירושה מעיזבון בן זוגם שנפטר כל עוד היו נשואים שנתיים לפחות. אולם אם בני הזוג היו נשואים פחות משנתיים, אזי לבן הזוג שנותר בחיים אין כל זכויות ירושה מעיזבון בן זוגם שנפטר.
חוק הירושה הוא תחום משפט מורכב. לא מדובר רק במי יירש את הרכוש והנכסים שלכם, אלא גם בזכויות וחובות של היורשים שלכם. זכות הירושה לבן זוג היא חוק כזה שעבר שינויים משמעותיים בשנים האחרונות.
חוקי הירושה בהודו כפופים לחוק הירושה ההודי, 1925 וחוק הירושה ההינדי, 1956. על פי חוקים אלה, בן זוג יורש מבן זוגו שנפטר רק אם הוא או היא היו נשוי לאדם לפחות חמש שנים לפני כן. מותו.