הבקשה לביטול כתב אישום היא בקשה משפטית. ניתן להגיש את זה על ידי הנתבע או עורך דינו. אם הבקשה תתקבל על ידי בית המשפט, אזי הנאשם לא יישפט על הפשע שבגינה הואשם במקור.
בקשה לביטול כתב אישום
בקשה משפטית שניתן להגיש על ידי נאשם או בא כוחו בבקשה לביטול כתב אישום. אם יינתן, הנאשם לא יישפט על עבירה זו.
הבקשה לביטול כתב אישום היא הליך משפטי שניתן להשתמש בו על מנת לבטל את האישומים נגד נאשם.
ישנן שתי דרכים שבהן זה יכול לקרות:
1) הנאשם נפטר, או
2) האישומים בוטלו מסיבה אחרת.
שופט לא יכול להיעתר לבקשה לביטול כתב אישום. מתפקידו של התובע להחליט אם להגיש כתב אישום נגד חשוד או לא. שופט יכול להחליט רק אם יש מספיק ראיות כדי שהתיק יתקדם.
הסנגור יצטרך להגיש בקשה לבית המשפט, ואז זה יהיה נתון לשיקול דעתו של השופט.
בקשה לביטול כתב אישום היא עתירה לממשלה, המוגשת לרוב על ידי הנאשם בתיק פלילי. פעמים רבות הן מוגשות כאשר אין מספיק ראיות לעניינו של התביעה או כאשר מתגלה כי הנאשם לא קיבל מידע הולם על זכויותיו.
ניתן להגיש את העתירה כבקשה לבית המשפט ואם תתקבל תגרום לדחיית כל האישומים. אם תדחה, הדבר יביא להמשך ההליכים והמשפט בכל האישומים.
בקשה לביטול כתב אישום מוגשת בדרך כלל על ידי נאשמים שהואשמו בפלילים אך טרם נשפטו בגין אותם פשעים.
במקרים כאלה, בתי המשפט קיבלו בדרך כלל בקשות לביטול כתבי אישום בשל חוסר ראיות או משום שמצאו כי זכויותיו החוקתיות של הנאשם הופרו במהלך מגע עם גורמי אכיפת החוק.
בקשה לביטול כתב אישום היא הליך פלילי הנהוג כאשר הוגש נגד נאשם כתב אישום ומבקש לבטל את כתב האישום.
הבקשה מתקבלת במצבים בהם מבקש הנאשם לבטל את האישומים, או שבית המשפט מצא כי לא הייתה עילה סבירה לכתב האישום.
בחוק, כתב אישום הוא האשמה רשמית בפשע. זה נעשה בדרך כלל על ידי חבר מושבעים גדול ומוצג לבית המשפט על ידי התובע.
הבקשה לביטול כתב אישום נעשית בדרך כלל משום שהנאשם זוכה מהעבירה או מסיבה משפטית אחרת שגרמה לביטולו. ניתן להגיש את הבקשה גם אם אין ראיות לכך שאכן התרחש פשע, ובמקרה זה תיקרא "בקשת ביטול".
מדובר בבקשה לביטול כתב אישום.
הנאשם,
הוגש כתב אישום בגין פשע, וכתב האישום אינו תקף מבחינה משפטית.
לפיכך, מבקש הנאשם כי בית משפט זה יבטל את כתב האישום ויפטרו מהעמדה לדין.
הבקשה לביטול כתב אישום הינה בקשה לבית המשפט לביטול כתב האישום. זה יכול לקרות כאשר יש צורך לתקן שגיאות שנעשו בתהליך המקורי.
בקשה לביטול כתב אישום מוגשת לרוב על ידי הנאשם או בא כוחו, ויש לצרף לה נימוק מוצדק מדוע יש לבטלו.
בקשה לביטול כתב אישום היא בקשה המוגשת על ידי הנאשם על מנת לבטל את כתב האישום הפלילי. הבקשה מוגשת לרוב לבית המשפט בו הוגש כתב האישום.
בקשה מסוג זה ניתנת להגשה בכל עת לפני או לאחר העמדה לדין של הנתבע. יתכן ויידרש לנאשם להגיש בקשה אם יש בידם ראיות שהיו פוטרות אותם אילו היו זמינות בעת הגשת כתב האישום, או אם קיימות ראיות חדשות שיזכו אותם.
על התובע להסכים לפני ששופט ידון בבקשה מסוג זה, ואם תתקבל, השופט יוציא צו לביטול האישום.
על בית המשפט להיעתר לבקשת הנאשם לביטול כתב אישום משום שנשללה ממנו זכותו להישפט מהיר.
נגד הנאשם הוגש כתב אישום ביום 4.12.2017 ומשפטו נקבע ליום 13.11.2018. זאת למעלה משנה לאחר הגשת כתב האישום. התיקון השישי לחוקת ארצות הברית קובע כי לכל הנאשמים הפליליים יש זכות למשפט מהיר.
החוקה האמריקאית מעניקה לנשיא את הסמכות לחון אנשים שהורשעו בפשעים פדרליים.
הנשיא יכול להשתמש בסמכות זו כדי לפרגן לכל אחד, בין אם הוא אשם ובין אם לאו, ובכל זמן. חוקת ארה"ב אינה מאפשרת להגיש כתב אישום נגד נשיא בזמן כהונתו, כך שאם הנשיא טראמפ יחלח למישהו שנמצא כעת בכתב אישום, זה לא ישפיע על תוקף החנינה או הרשעתו בשום צורה. עם זאת, אם הנשיא טראמפ נותן חנינה למישהו לאחר שהורשע ונשפט, אז זה ישפיע על הרשעתו וגזר דינו כאילו מעולם לא הורשע או נשפט כלל.
בקשת חנינה מהנשיא נעשית בדרך כלל על ידי מישהו שכבר נמצא אשם בפשע ומבקש סליחה מהממשלה על פשעיו. בקשה לביטול כתב אישום שונה מכיוון שהיא תוגש על ידי מי שטרם נמצא אשם אך מעוניין להימנע מלהיות אשם בעתיד בפשע
לנאשם הזכות לבקש את ביטול כתב האישום אם לא הוגש לו כתב אישום.
לנאשם הזכות לבקש ביטול כתב אישום אם לא הוגש לו כתב אישום.