המילה "תקיפה" יכולה לשמש בהקשרים רבים. זה יכול להתייחס לתקיפה של אדם או רכוש, כמו גם תקיפה פתאומית ומכוונת בעל פה או בכתב.
המילה "תקיפה" מגיעה מהפועל הלטיני "attactare" שפירושו "לגעת". השימוש הראשון הידוע במילה מתוארך לשנת 1300 לספירה.
בעשור האחרון חלה עלייה משמעותית במספר מתקפות הסייבר. התקפות אלו גרמו להפסדים עצומים לחברות ולממשלות. המתקפה האחרונה היא מתקפת הכופר של WannaCry שהשפיעה על יותר מ-300,000 מחשבים ב-150 מדינות.
התוקפים נעשים מתוחכמים יותר ועלינו להתכונן לאיומים עתידיים אלו על ידי הקפדה על עדכון המערכות שלנו באופן קבוע, שימוש בתוכנת אנטי וירוס ולהיזהר מקבצים מצורפים חשודים בדואר אלקטרוני.
המילה "מתקפה" משמשת לעתים קרובות במובן שלילי. לדוגמה, התקפה על אופיו של אדם נועדה בדרך כלל להיות פגיעה. אבל, ישנם סוגים אחרים של התקפות שהם לא כל כך שליליים.
התקפה יכולה לשמש גם כדי לתאר פרץ פתאומי של התלהבות או אנרגיה למשהו. סוג זה של התקפה עשוי להיחשב חיובי מכיוון שהוא יכול להוביל לרעיונות חדשים או לפריצות דרך יצירתיות.
הסרטון הוא קטע מהסרט "המטריקס" בו ניאו מותקף על ידי הסוכן סמית' והשיבוטים שלו.
זו מתקפה בכל החזיתות.
המונח "סתם התקפה" שימש לראשונה בתעשיית המוזיקה. הביטוי משמש לתיאור שיר שאינו טוב במיוחד או משעמם.
יש אנשים שחושבים שזה דבר רע להגיד, אבל זו רק התקפה כשמישהו אומר משהו שלילי עליך.
הדבר הראשון שעלינו לעשות הוא להבין מהי ההתקפה. במקרה זה, המתקפה הייתה התקפת DDOS על Dyn. Dyn מספקת שירותי DNS עבור טוויטר, ספוטיפיי, נטפליקס ואתרים רבים אחרים. המתקפה בוצעה על ידי רשת בוט של 100,000 מכשירים שנדבקו בתוכנות זדוניות ושלחו הודעות לשרתים של Dyn באותו זמן. התוכנה הזדונית שבה נעשה שימוש שוחררה באוקטובר 2016 והיא עודכנה לכלול תכונות נוספות כמו תקיפת סוגים שונים של רשתות.
מה היה יכול לקרות?
הדבר הראשון שיכול לקרות הוא שאנשים לא יוכלו לגשת לאתרים המועדפים עליהם כמו טוויטר או נטפליקס. זה יהיה רע לחברות מכיוון שהן יאבדו לקוחות וגם הכנסות ממודעות ומנויים. אבל זה לא הכל! אם ההתקפה נמשכת זמן רב מדי, מערכות מסוימות עלולות לקרוס עקב מחסור בזיכרון או משאבי מעבד, מה שעלול להוביל לאובדן נתונים או השחתת נתונים עבור מערכות אלו.
למען האמת, הציוץ של טראמפ לא היה מתקפה על "החדשות המזויפות". הוא רק ציין שהתקשורת המרכזית היא "חדשות מזויפות".
זוהי דוגמה טובה לאופן שבו ניתן להשתמש בבינה מלאכותית ליצירת הקדמה שרלוונטית לנושא ולמילות המפתח הנתונות.
עלינו להפסיק להקל כל כך על האקרים ופושעי סייבר לגשת למידע האישי שלנו.
אנו חיים בעולם שבו אנו צריכים להיות ערניים כל הזמן לסיכונים שאנו לוקחים עם המידע האישי שלנו. כולנו שמענו על הסכנות של פריצה, אבל מה זה בדיוק? פריצה היא פעולה של גישה לא חוקית למערכת המחשב או לרשת של מישהו. זה יכול לשמש גם כפועל שמשמעותו "להשיג שליטה על (מערכת מחשב או רשת) על ידי שימוש בתוכנה זדונית, בדרך כלל ללא אישור".
האקרים תמיד מחפשים כל פגיעות שהם יכולים לנצל כדי לקבל גישה למידע האישי שלך כגון סיסמאות, מספרי חשבון בנק ומספר תעודת זהות. זו הסיבה שאתה צריך תמיד לוודא שיש לך סיסמאות חזקות ולשנות אותן לעתים קרובות במידת האפשר.
המונח "התקפה" משמש בהקשרים רבים. ניתן להשתמש בו כדי לתאר מהלך התקפי בספורט, כגון התקפת מטרה או התקפת קוורטרבק, או שניתן להשתמש בו כדי להתייחס לפעולה של תקיפת מישהו בכוונה לפגוע. במאמר זה, אנו הולכים לדבר על המשמעות האחרונה.
בעולם אבטחת הסייבר, תקיפה מוגדרת ככל ניסיון של גורם חיצוני עם כוונת זדון לשבש או להפריע לשירותים שאתה מספק ו/או משתמש בהם.
כשמדובר במתקפות סייבר, ישנם שני סוגים עיקריים: אקטיבי ופסיבי. התקפות אקטיביות הן כאלה שבהן האקר משתלט על המערכת שלך מרחוק ועושה משהו מזיק כמו מחיקת קבצים או התקנת תוכנות זדוניות במערכת שלך. התקפות פסיביות מתרחשות כאשר האקרים גונבים נתונים מהמערכת שלך מבלי להשתלט עליה – למשל על ידי האזנה לתנועה בינך לבין גורם אחר (כמו בנק).
המילה "סתם" משמשת לעתים קרובות כדי לרכך את ההשפעה של אמירה חזקה. הוא משמש בדרך כלל כדי לגרום למה שאחרת היה נראה כהתקפה להיראות פחות אישי.
חלק זה מכיל רשימה של מילים המשמשות לעתים קרובות למטרה זו:
– רק – לפחות – בערך
– כמעט כל דבר
– קצת
ההתקפה הייתה הפתעה. זו הייתה "התקפת התגנבות" והיא הגיעה פתאום.
ישנם ביטויים רבים שניתן להשתמש בהם כדי לתאר את האירוע הזה, אבל הביטוי שהייתי משתמש בו הוא "התקפת התגנבות".
המילה "תקיפה" משמשת לתיאור מעשה אלימות. זה יכול לשמש גם כפועל, כלומר לבצע התקפה או תקיפה של מישהו או משהו.
התקף יכול להיות מילולי, פיזי או רגשי. התוקף עשוי להשתמש במילותיו ובמעשיו כדי לפגוע בקורבן במגוון דרכים.
חשוב לציין שלא כל ההתקפות זהות, והן יכולות להשתנות בחומרה ובכוונה בהתאם למצב.