סחיטה מקוונת היא סוג של בריונות ברשת

סחיטה מקוונת היא פעולה של איום לשחרר מידע פוגעני או רגיש על אדם באינטרנט אלא אם כן ישלם כופר.

סוג זה של סחיטה קיים כבר עשרות שנים, אך הוא הפך נפוץ ומתוחכם יותר בשנים האחרונות בשל הפופולריות המוגברת של המדיה החברתית, מה שמקל על אנשים למצוא מידע מביך או מפליל על אנשים אחרים.

סחיטה מקוונת היא צורה של התעללות שיכולה להתבצע בצורה של מייל, הודעות מיידיות או בחדר צ'אט. סוחטים מקוונים משתמשים לעתים קרובות באיומים כדי להפחיד את הקורבנות שלהם לעשות מה שהם רוצים.

הסחטן המקוון יאים לעתים קרובות לשחרר חומר מתפשר על הקורבן שלו אם לא יעשה כדברי הסוחט המקוון. זה יכול להיות תמונות, סרטונים או הודעות פרטיות מחשבון המדיה החברתית של הקורבן. הם עשויים גם לאיים לספר לאנשים אחרים דברים מביכים על הקורבן או לשלוח קישורים זדוניים על מנת להדביק את המחשב שלהם בתוכנות זדוניות ותוכנות ריגול.

סחיטה מקוונת היא סוג של סחיטה שבה אדם מכריח אדם אחר לעשות משהו או לתת לו כסף על ידי איום לפרסם מידע רגיש לציבור. לעתים קרובות יוצרים קשר עם הקורבן באמצעות דואר אלקטרוני ולאחר מכן משוכנעים לספק מידע אישי באינטרנט.

סוג זה של פשע קיים כבר עשרות שנים, אך עלייתם של המדיה החברתית והטלפונים החכמים העניקה לו חונק חדש לחיים. כעת קל יותר מתמיד עבור העבריין למצוא את הקורבן שלו, ליצור איתו קשר ולאיים עליו בחשיפה.

סחיטה מקוונת היא סוג של סחיטה שמשתמשת באינטרנט כדי לאיים לחשוף מידע מביך או מזיק על אדם אחר, אלא אם ישולם סכום כסף.

הקורבן עשוי להיות מרומה לחשוף מידע אישי, כגון סיסמאות, או שהקורבן עלול להפרוץ למחשב שלו וחומר מביך או פוגע יתפרסם באינטרנט.

סחיטה מקוונת היא סוג של פשע סייבר שבו הקורבן נאלץ לשלם כסף לעבריין, בדרך כלל בביטקוין, כדי למנוע מבוכה או השלכות אחרות.

הרמאי לעיתים קרובות מעמיד פנים שהיא אישה שנשלחה לה תמונות מפורשות בטעות. לאחר מכן, הרמאי מאיים להפיץ את התמונות אלא אם ישלמו להן.

מכיוון שסחטנים מקוונים הם לרוב אנונימיים, עלולים להיות קשים לזהותם ולהעמידם לדין. עם זאת, ישנן דרכים שבהן קורבנות יכולים להגן על עצמם מפני פשע מסוג זה.

בריונות ברשת היא סוג של בריונות מקוונת המתרחשת באמצעות מדיה חברתית, דואר אלקטרוני והודעות טקסט. בריונות ברשת יכולה להיות מכוונת או לא מכוונת. זה יכול לקרות לכל אחד מכל גיל, מין, גזע או דת.

המונח "בריונות ברשת" הוטבע לראשונה בשנת 1995 על ידי פסיכולוג בשם דן אולוויוס שציין כי זוהי הצורה הנפוצה ביותר של בריונות בקרב בני נוער. המילה סייבר- מגיעה מהקידומת "סייבר-" שפירושה "מתייחס למחשבים ולרשתות מחשבים". בריונות ברשת אינה מוגבלת רק לאנשים ששולחים הודעות מרושעות במדיה החברתית; זה כולל גם כאשר אנשים מפרסמים תגובות פוגעות בבלוגים ובאתרים אחרים.

ישנם סוגים רבים ושונים של בריוני רשת כולל: אלה שפורצים לחשבונות מדיה חברתית ומשנים סיסמאות כדי שיוכלו לפרסם הודעות פוגעות; אלה ששולחים הודעות עם קישורים זדוניים; אלה ששולחים הודעות טקסט עם הערות פוגעות; אלה שהתפשטו

סחיטה מקוונת היא סוג של פשע סייבר שפופולאריות גוברת. זה הוביל למספר מקרים שבהם אנשים פרסמו את המידע האישי שלהם, כמו מספרי הטלפון והכתובות שלהם, באינטרנט. סוג זה של פשע מבוצע על ידי סחטנים המשתמשים ברשתות החברתיות כדי ליצור קשר עם הקורבנות שלהם, מאיימים לפרסם מידע פרטי אלא אם יקבלו כסף או צורות אחרות של פיצוי.

הסוגים הנפוצים של סחיטה מקוונת כוללים:

1) פורנו נקמה: אדם מפרסם תמונות או סרטונים אינטימיים באינטרנט מתוך כוונה לגרום נזק או מבוכה.

2) קטפיש: אדם יוצר זהות מקוונת מזויפת ומשתמש בה כדי להונות אחרים לחשוף פרטים אישיים על עצמו.

3) בריונות ברשת: אדם שולח הודעות חוזרות ונשנות מתוך כוונה להטריד או לאיים על אדם אחר.

4) חבטות: אדם מבצע שיחת חירום על מנת לעורר תגובה חמושה של קציני אכיפת החוק בכתובת הניתנת בשיחה.

המונח סחיטה מתייחס לפעולה של איום לגרום נזק, בושה או פציעה למישהו אם אותו אדם לא יעשה מה שהסוחט רוצה. לאדם שמאוים אפשר לספר על הסוד או לבקש ממנו כסף או משהו אחר בעל ערך.

סחיטה מקוונת היא צורה חדשה של סחיטה שבה העבריין משתמש ברשתות חברתיות כדי לאיים על הקורבן במידע מביך שאספו מפרופיל המדיה החברתית של הקורבן. מבצעים אלה יעבירו את האיומים הללו בעילום שם, כך שלא ניתן לאתר אותם, ויש סיכוי גבוה יותר שיצליחו להתחמק מזה.

סחיטה מקוונת היא סוג של סחיטה המתרחשת דרך האינטרנט. זוהי צורה של הטרדת סייבר שבה העבריין משתמש במידע דיגיטלי כדי לסחוט, לאיים או להביך את קורבנו.

הפשע מתחיל בדרך כלל בשיחה תמימה בין שני אנשים שאינם מכירים אחד את השני. לאחר מכן, העבריין יבקש משהו, כגון תמונות או סרטונים מיניים, שהקורבן יסרב לשלוח אך בסופו של דבר יעשה זאת מתוך פחד. לאחר מכן, העבריין מאיים לשתף את התוכן הפרטי אם לא ישולם לו סכום כסף מסוים ולעיתים קרובות דורש תשלום בביטקוין, מה שעלול להקשות על רשויות אכיפת החוק להתחקות אחריהם.

אם אתה נסחט באינטרנט, עליך ליצור קשר עם סוכנות אכיפת החוק המקומית שלך ולספק להם את כל הראיות שאספת, כמו גם כל תמלול או הודעות מהעבריין.

סחיטה מקוונת היא סוג של סחיטה באיומים שבו התוקף מאיים לפרסם תמונות וסרטונים פרטיים או רגישים של הקורבן, ללא הסכמתו.

העבריין יכול לאיים לפרסם את התמונות והסרטונים האלה ברשתות החברתיות, לפרסם אותם באתרי אינטרנט פורנוגרפיים או לשלוח אותם לחברים ובני משפחה.

סחיטה מקוונת מתרחשת לעיתים קרובות כאשר אדם אלמוני יוצר קשר עם בקשת כסף בתמורה לאי פרסום התוכן באינטרנט.

זה ידוע גם בשם סקסטורציה.

העבריין עשוי ליצור קשר עם הקורבן פעם אחת או מספר פעמים, שעלול להגביר את דרישותיו ליותר כסף לאורך זמן.

עוולת מין יכולה לקרות בכל עת – גם אם כבר שלחת כסף לעבריין.

סחיטה היא סוג של סחיטה בה נאלץ הקורבן לשלם כסף או טובות הנאה אחרות לעבריין באמצעות איומים. לסחיטה יש שתי צורות:

1)

הסוחט מאיים לחשוף מידע על הקורבן, כמו סודות או מידע פרטי אחר, שיהיה מביך או מזיק אם ייחשף.

2) הסוחט מאיים לפגוע בנפגע, במשפחתו, ברכושו, בשמו הטוב או בכל דבר אחר היקר להם.

אדם שמבצע סחיטה מכונה "סחטן" ומי שנכפה עליו לשלם צורה זו של סחיטה מכונה "קורבן סחיטה".

סחיטה מקוונת היא עבירה פלילית הניתנת לביצוע דרך האינטרנט. הפשע הזה מבוצע על ידי לגרום לאדם לעשות משהו למען הסוחט באמצעות איומים. האיומים יכולים להיות על שחרור מידע מביך על הקורבן, פגיעה פיזית או אפילו פגיעה כלכלית.

הצעד הראשון במניעת סחיטה מקוונת הוא דיווח לרשויות ובקשת עזרה. הקורבנות צריכים גם לנקוט באמצעי זהירות כמו אי מסירת מידע אישי ברשתות החברתיות ואי תגובה להודעות לא רצויות מאנשים זרים.